top of page

About me

Geboren in het mooie jaar 1969.

Van kinds af aan zat tekenen, schilderen en boetseren al in mijn vingers. Rond mijn 20ste begon ik me meer te interesseren in decoratie en liet het schilderen en boetseren voor wat het was.

In 2003 werd ik door een vriendin uitgenodigd om met 'textielverharder' aan de slag te gaan.

Ik voelde mij direct terug aangetrokken tot het creatief experimenteren en al snel was dat het begin van de ontwikkeling van mijn eigen beeldtaal.

Ik gebruik verschillende inspiratiebronnen om zo tot mijn eigen speelse en fantasierijke kunstwerken te komen.

Één van mijn specialiteiten zijn het nabootsen van natuurlijke kleurveranderingen zoals oxidatie van staal, koper, brons en steen om een stoere vintage look te bekomen. Dit zowel op mijn geboetseerde beelden als ook op mijn schilderwerken op doek.

Mijn zolderkamertje heb ik noodgedwongen omgeruild voor een tof en ruim atelier met veel plaats om workshops te geven in boetseren, schilderen, meubeltjes pimpen enz...

Als er tijd over is pik ik hier en daar ook nog een opleiding mee zoals:

  - 5 daagse Vormingstraject "Breng je werk in beeld"

    Docenten: Cedric VerhelstPaul HendrikseGeoffrey De Beer in

    WISPER Beeldatelier - 0penbaar entrepot voor de kunsten te Leuven

  - Themadag Designed by: ME in het Instituut voor Kunst en

    Ambachten te Mechelen.  

  - Opleiding Powertex cursusleidster - Thema en techniekdagen door

    Clemy Roelandt van Atelier Créyarté te Afligem.

  - ...

dit doe ik om up-to-date te blijven van de laatste nieuwe producten, technieken en hun bewerkingen. Maar, ik doe het niet alleen voor mij maar ook voor jullie, creatievelingen onder jullie (met of zonder ervaring), zodat je met opgeheven hoofd en een blijde glimlach naar huis kan gaan met een prachtig zelfgemaakt werk onder de arm!!

Ondertussen heb ik al zoveel gerestyled, gepimd, gecreëerd dat ik mijn werk tentoonstel en verkoop in mijn super klein maar schattig winkeltje. Namelijk "Curly's kleine vintage shop". Je vind er gerestyled decoratie en kleinmeubel alsook tweede hands decoratiemateriaal en natuurlijk mijn eigen creaties. U bent alvast zeer welkom. Zie openingsuren hier

Ik wens jullie veel kijk plezier en hopelijk tot ziens!

Petra

bottom of page